Klanten beoordelen ons met een 8.4

Dagje roofvissen? Zo maak je er een geslaagde sessie van!

Het visseizoen is alweer een tijdje begonnen, dat betekent dat we lekker met zijn allen de waterkant op kunnen gaan. Staat er binnenkort een dagje roofvissen op de planning? Met deze tips maak je er een geslaagde sessie van.

Voorpret: weet wat je aan de haak kunt slaan

Voordat je een dagje gaat roofvissen is het leuk én handig om te weten welke soorten je allemaal aan de haak kunt slaan. Hier volgende de vijf meest voorkomende roofvissen in Nederland.

Snoek: De snoek is te herkennen aan de geelachtige kleur, in combinatie met stippen en een grote kop. Snoek komt vooral voor in zoetwater en kan wel meer dan een meter groot worden.

Baars: De baars wordt ook wel één van de mooiste roofvissen genoemd. Dit heeft de Baars te danken aan haar prachtige zwarte strepen en mooie vinnen.

Snoekbaars: Dit is een combinatie van de snoek en de baars. De snoekbaars komt voor op de grote wateren in Nederland, zoals rivieren. Gemiddeld wordt hij tussen de 50 en 70 centimeter groot.

Roofblei: Deze vis komt alleen voor op grotere wateren. De Roofblei is te herkennen aan zijn zilver/witachtige kleur en spitse kop.

Meerval: Dit is de grootste roofvis in Nederland, die alleen voorkomt op de grootste wateren. Kenmerkend aan de meerval zijn de voelsprieten.

Zorg dat je materiaal in orde is

Misschien erg voor de hand liggend, maar zorg ervoor dat al je materiaal goed op orde is voordat je vertrekt. Een dagje roofvissen in de zomer klinkt ontspannend, maar dat is het niet wanneer je materiaal kapot is. Onderhoud je materiaal dus goed en vervang het tijdig. Wist je bijvoorbeeld dat je visdraad om de 4 a 5 jaar aan vervanging toe is?

Zorg voor een relaxte setup

Wil je jouw dagje roofvissen helemaal compleet maken, dan zorg je voor de juiste uitrusting. Denk hierbij aan een kampeerstoel om op te zitten en een bijzettafel of tent. Vergeet daarnaast niet om een koelbox mee te nemen met lekker eten en drinken, zodat je de hele dag kunt genieten van de vissport.

Wees geduldig

Als je één ding nodig hebt voor een dagje roofvissen, dan is het wel geduld. Je zult nou eenmaal niet altijd beet hebben. Probeer tijdens het roofvissen vooral te genieten van de natuur en de omgeving.

Vismateriaal bij Fishingdeals.nl

Ben jij nog op zoek naar geschikt materiaal voor jouw dagje roofvissen? Neem dan gerust een kijkje in onze webshop of neem contact met ons op voor persoonlijk advies.