Klanten beoordelen ons met een 8.4

Filter

Categorie

Prijs

€ 0 - € 15

Partikels

Partikels zijn goed aas voor het vissen op karper. Het voordeel van partikels is dat ze goedkoper zijn dan boilies en daarnaast in veel verschillende soorten verkrijgbaar zijn, waaronder: tijgernoten, blik maïs, kippen maïs, duivenvoer, kikkererwten en hennep.

Partikels zijn goed aas voor het vissen op karper. Het voordeel van partikels is dat ze goedkoper zijn dan boilies en daarnaast in veel verschillende soorten verkrijgbaar zijn, waaronder: tijgernoten, blik maïs, kippen maïs, duivenvoer, kikkererwten en hennep.

Meer
2 producten
 • Snel bekijken
  €2,39 -10% €2,15

  Marcel Van Den Eynde Super Zoet Mais 200 cl, mais is waarschijnlijk een van de meest gebruikte aassoorten in de moderne visserij en vrijwel iedere vissoort is ermee te vangen. Onze Mais die wij in de aanbieding hebben bieden wij in twee formaten aan. 

  €2,39 -10% €2,15
  In prijs verlaagd!
  Niet beschikbaar
 • Snel bekijken
  €2,89 -10% €2,60

  Marcel Van Den Eynde Super Zoet Mais 400 cl, mais is waarschijnlijk een van de meest gebruikte aassoorten in de moderne visserij en vrijwel iedere vissoort is ermee te vangen. Onze Mais die wij in de aanbieding hebben bieden wij in twee formaten aan. 

  €2,89 -10% €2,60
  In prijs verlaagd!
  Niet beschikbaar

Partikels gebruiken

Partikels zijn het hele jaar goed inzetbaar bij het vissen op karper. Wanneer je gaat vissen met partikels is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat de voedingswaarden per partikel enorm kunnen verschillen. Je kunt partikels zowel zelf maken als kant-en-klaar kopen. De partikels in onze webshop zijn voorgeweekt en gekookt en zijn daarmee direct bruikbaar. Elke partikel soort heeft daarnaast zijn eigen gebruiksaanwijzing. Zo zijn partikels als tijgernoten of mais geschikt als haakaas, en zijn kleinere partikels zoals hennep of tarwe weer geschikt als voer.

Vissen met tijgernoten als partikels

Tijgernoten zijn kleine knolletjes die onder de grond groeien. Deze knolletjes of noten hebben een zoete smaak en bevatten ongeveer 30% zetmeel, 25% vet, 6% eiwitten en verschillende soorten mineralen. Karpers zijn gek op de zoete smaak van de tijgernoot, daarom is het een populair soort partikel onder de karpervissers.  

Vissen met kippenmaïs als partikels

Wanneer je meteen in het begin van de vissessie de aandacht van de karpers wilt wekken, kun je gebruik maken van kippenmaïs. Deze klassieke partikels zijn ontzettend zoet en zitten boordevol koolhydraten. Naast dat het goed aas is voor karpers en grotere witvissen, is het ook nog eens goedkoop, vooral als je het in grote hoeveelheden koopt.

Vissen met duivenvoer als partikels

Duivenvoer is een mengeling van onder andere maïs, kikkererwten, zonnebloempitten en granen. Met al deze verschillende soorten partikels in het duivenvoer, kun je een aantrekkelijke voerplek voor karpers creëren. Duivenvoer is beschikbaar in verschillende kleuren en maten.

Vissen met kikkererwten als partikels

Kikkererwten zijn ontzettend goed lokaas. Ondanks dat worden ze tegenwoordig een beetje vergeten onder de partikels. Tijdens het week- en kookproces kunnen kikkererwten kleur- en smaakstoffen goed opnemen, waardoor ze zeer effectief werken tijdens het vissen.

Vissen met hennep als partikels

Hennep zijn zaadjes die afkomstig zijn van de hennepplant. Hennep is van zichzelf vrij zacht en daarmee ook makkelijk kapot te knijpen. Wanneer hennep op de juiste manier bereid is, komen er veel geur- en smaakstoffen vrij in het water, die een grote aantrekkingskracht hebben op verschillende vissoorten.

Partikels kopen

Bij Fishingdeals kun je verschillende soorten kant-en-klare partikels kopen. Daarnaast vind je in onze hengelsport webshop ook de juiste rigs voor het vissen met partikels en dips om de partikels extra aantrekkelijk te maken.